Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
28
Juliol
2021

Trobada de casals virtual (Repte de TikTok)


La trobada de casals que organitza l’Oficina Jove es trasllada a les xarxes socials

L’àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha portat a terme la campanya d’estiu que amb el lema #ensmengemlestiu ha arribat a 2.500 infants i joves que participen dels casals d’estiu de la comarca.

A causa de totes les modificacions en l'àmbit del lleure generades per la prevenció de la Covid-19, l'Oficina Jove de l'Alt Empordà no ha pogut celebrar la Trobada de Casals d'estiu de l'Alt Empordà. Per aquest motiu, com ja es va fer l’any passat, es plantejava una activitat alternativa, una campanya que pogués arribar a tots els casals d’estiu de la comarca animant-los a participar de manera conjunta a una activitat segura, divertida i creativa.

L’activitat ha consistit a realitzar el Repte "Iko Iko" de TikTok, tot realitzant el ball per mostrar les tres activitats que cada grup de convivència considerés que els hi agradava més del casal. Aquesta proposta ha volgut aconseguir que tots els infants i joves de l'Alt Empordà que participen en casals de lleure i esportius durant l'estiu, s’impliquin de manera conjunta a una activitat divertida, que transmeti un missatge positiu i motivador a nivell de comarca, i que s’ho passin bé per sobre de tot malgrat les mesures de protecció. A més, també ha pretès potenciar la creativitat dels infants i joves (monitors i participants) a través de la plataforma TikTok realitzant vídeos divertits, creatius, i originals.

A tots aquells infants i joves que han participat al repte se’ls ha fet arribar un obsequi d'una motxilla nevera, ideal per a mantenir ben fresques les begudes i menjar en aquest estiu tan calorós, i que és pràctica i còmode per a poder-la utilitzar tant durant les activitats programades a dins del casal, com a les sortides i activitats a l’exterior de les instal·lacions, com per a fer activitats amb la família durant els caps de setmana.

Els 122 vídeos de entre 15 i 30 segons s’han publicat a la xarxa social de TikTok utilitzant l’etiqueta #ensmengemlestiu, i aquesta ja ha tingut 23.700 visualitzacions. 

L’any passat ja es va traslladar la trobada de casals a la xarxa amb una campanya estiuenca que portava per títol #ensbevemlestiu. En tancar la iniciativa havien participat 1.600 infants i joves de 38 casals de la comarca, amb 130 vídeos que van arribar a sumar més de 26.600 visualitzacions en tancar la campanya.