Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
19
Abril
2022

Finalitza la dotzena edició de l'OkupAlt


Una trentena de joves han après un ofici i vuit han trobat feina!

Ha finalitzat la dotzena edició del projecte Okup'Alt, una iniciativa que es coordina des de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal adreçada als joves de l'Alt Empordà, d'entre 16 i 24 anys, per tal d'oferir formació gratuïta en diversos oficis. En aquesta edició van començar el projecte trenta-cinc de joves, dels quals vuit han trobat feina gràcies al curs.

L'edició d'enguany ha comptat amb tres cursos: Jardineria a Castelló d'Empúries, Manteniment i pintura a L'Escala, i Imatge i estètica personal a Figueres. Cada grup està format per 10 joves que al llarg de les 240 h de formació aprèn l'ofici escollit d'una manera totalment pràctica mentre va fent tasques d'arranjament i millora del municipi on es desenvolupa el curs.

Cada divendres han fet una formació complementària per millorar les seves habilitats i competències bàsiques de manera genèrica tots els grups han compartit les següents formacions: riscos laborals, primers auxilis, creació del currículum, com encarar una entrevista de feina, tallers sobre alimentació, drogues i sexualitat.

Com a novetat aquest any cada grup ha fet a més a més una formació especialitzada en cada ofici: Jardineria un taller sobre la construcció amb pedra-seca, Imatge i estètica personal, Scape Room laboral i entrevistes de feina, i el grup de manteniment i pintura una formació en instal·lació de plaques de cartró-guix.

El projecte, ha rebut el suport dels ajuntaments de Castelló d'Empúries i l'Escala, que han apostat per fer una de les formacions en el seu municipi, implicant treballadors i oferint tasques a dur a terme als joves. Tanmateix, el projecte compta amb el seguiment i supervisió dels tècnics de joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, amb l'assessorament de professionals de diferents sectors econòmics de la comarca, juntament amb els responsables de la formació i d'oferir pràctiques en els oficis.