Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
31
Maig
2023

Ciberseguretat i Intel·ligència Artificial


La Taula de Formació i Ocupació Juvenil de l’Alt Empordà posa la mirada l’aprenentatge digital

La sala de plens del Consell Comarcal de l'Alt Empordà va ser el punt de trobada per a una increïble Taula de Formació i Ocupació Juvenil de l'Alt Empordà, que va tenir lloc el passat dimecres 31 de maig. Aquest espai és gestionat per l'Àrea de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i té com a objectiu principal acostar als joves al món laboral mitjançant una formació variada i de qualitat. En aquesta ocasió, vam centrar-nos en la ciberseguretat i la Intel·ligència Artificial, i vam tenir l'honor de comptar amb la presència de dos experts reconeguts en tecnologia i el món digital.

La primera conferència va ser presentada per en Bruno Pérez Juncà, un Pèrit Judicial Informàtic Forense que ens va parlar dels riscos associats a les noves formes d'interacció amb els mitjans digitals. Juncà va destacar que els usuaris estan quedant-se simplement com a consumidors, cosa que pot ser perillós en relació amb les vulnerabilitats de seguretat cibernètica. Va fer èmfasi en la importància de la formació tecnològica per evitar aquests perills tant en el nivell personal com en l'empresarial. A més va brindar als assistents un conjunt de recomanacions per moure's en l'entorn digital de la manera més segura possible.

 

A continuació, vam tenir l'oportunitat d'escoltar Gerard Farrés, un expert en Intel·ligència Artificial, que va exposar com les noves eines tecnològiques poden ser de gran utilitat en el treball amb infants i joves. Va deixar clar que l'aplicació d'aquestes tecnologies està guanyant rellevància en el món professional. Segons Farrés, és crucial que els usuaris i els professionals estiguin ben informats perquè els beneficis superin els possibles efectes negatius. També fa oferir un regitzell d'opcions per usar aplicar aquesta tecnologia en el treball amb els joves.

 

L'Àrea de Joventut del Consell Comarcal va quedar molt satisfeta amb l'assistència i la participació en aquesta activitat. Així ho va destacar el vicepresident del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Josep Maria Bernils, afirmant que "valorem molt positivament el desenvolupament d'aquesta jornada. Ens preocupa temes com la seguretat i la intel·ligència artificial, i per això volem proporcionar als professionals del sector les eines i els coneixements necessaris per afrontar els reptes futurs en aquest i molts altres àmbits".

 

La Taula de Formació i Ocupació Juvenil impulsa l'orientació professional i la dinamització juvenil, acostant als joves de la comarca a les emocionants oportunitats que ofereix un món laboral en constant expansió. Teixint xarxa entre professionals en pro de l'emancipació dels joves de l'Alt Empordà.