Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
1
Febrer
2019

Programació Jove 2019


L'Oficina Jove incorpora quatre cursos de formació laboral entre la seva oferta d'activitats per al 2019
L'Oficina Jove Alt Empordà-Figueres organitza més d’una trentena de cursos, tallers i altres activitats per al primer semestre de l'any, que es realitzen distribuïdes al llarg de tots els dies de la setmana. Per tal de difondre tota aquesta programació s'ha fet una nova edició de la guia informativa, en format llibret, que es distribueix pels diferents instituts de la ciutat i per algunes poblacions de la comarca. La majoria d'aquestes activitats van adreçades, òbviament, a joves que cursen ESO, Batxillerat o cicles formatius.
D’aquesta programació destaca l’augment de formacions per aconseguir algun tipus de sortida laboral. En aquest sentit es mantenen els cursos de formadors de lleure (monitor i premonitor), s’incorpora el curs de manipulador d’aliments i el de mosso de magatzem, en aquest cas reservat a joves inscrits en el Servei de Garantia Juvenil. El gruix de l’oferta, però, continuen essent les activitats de lleure i d’assessorament, així com l’oferta d’espai oberts, amb l’objectiu que els joves de Figueres i de la comarca puguin resoldre les seves inquietuds o necessitats.
També hi ha una aposta forta per les activitats amb rerefons socioeducatiu, com els tallers de suport als deures, les píndoles Infosex o el taller de basketbeat. Com a cada programació, es mantenen un conjunt d’activitats d’oci al llarg de tota la setmana i amb més força en jornades assenyalades com el Dia de la Dona, les Fires i Festes la Santa Creu de Figueres o el Dia Internacional de la Música.
Com a sortides comarcals -que juntament amb les formacions són les úniques que es fan pagar- aquest semestre s’ha apostat per anar a veure el Girona FC contra el València (30€ entrada i bus) el diumenge 10 de març i l’Encomarca't un projecte propi que consisteix en realitzar un intercanvi jove de cinc dies amb la comarca de La Noguera.
Des de l'Oficina Jove Alt Empordà-Figueres es continua oferint assessorament i informació per als joves que tinguin dubtes en àmbits formatius, laborals, d'oci o salut. Aquest semestre s'incideix de forma molt especial en l’acció “Fem els deures” i es manté l'aula d'estudi del Punt UOC. A les seves dependències també es pot fer ús del buc d'assaig i de la sala de dinamització amb servei de wifi en obert. També es pot utilitzar l’Espai Jove creatiu i rebre informació sobre el Servei de Mobilitat Internacional, que dona informació i assessorament sobre les diferents opcions de mobilitat dels joves a l’estranger.
PROGRAMACIÓ
La programació, que es va iniciar a mitjan gener tot i que el gruix comença aquest mes de febrer, manté la fórmula dels dies temàtics distribuïts al llarg de la setmana, les activitats de cap de setmana i un conjunt d'esdeveniments complementaris distribuïts al llarg del trimestre. Els dimarts estan dedicats a la música (amb un taller de basketbeat i un de danses urbanes). Els dimecres inclouen les píndoles Infosex. El dijous es dediquen al vessant formatiu (taller de creació d’aplicacions de mòbil, taller de joies i taller d’il·lustració). Els divendres són per al club de rol. L’oferta dels caps de setmana inclou activitats més puntals.
Així hi ha programats, entre altres, els següents esdeveniments: campionat PVP Pokemon go (9 de febrer), Tik-Tokers (16 de febrer), formació d’autoenregistrament Home Studio (23 de febrer), Dia de la Dona (8 de març), Vilafantàstic (30 de març), campionat de futbolí (6 d’abril), trobada d’entitats juvenils (13 d’abril), concurs de fotos de Sant Jordi (23 d’abril), torneig de bàsquet 3x3 (1 de maig), estrena teatral a càrrec del grup A Mossegades (11 de maig), trobada d’Instagramers (18 de maig), Dia de l’orgull friki (24 de maig), estrena de l’espectacle 7 Heavenl y dancer (25 de maig), Setmana d’Acció Musical (del 17 al 23 de juny) i acampada d’estiu (18 i 19 de juliol).