Mobilitat internacional

Aprofita les oportunitats de formació i voluntariat arreu d’Europa i del món

Programa Erasmus Plus


És un programa europeu que ofereix noves oportunitats d’estudi, formació, experiència laboral i voluntariat a l’estranger entre el 2021 i 2027.

El programa té per objectiu millorar les possibilitats que tenen els joves de trobar feina i permetre’ls alhora desenvolupar la seva personalitat; també pretén ajudar els nostres sistemes d’ensenyament i de formació professional a oferir un ensenyament que proporcioni als joves les competències necessàries per poder incorporar-se a la societat i al mercat de treball.

Cal presentar un projecte a través d’una sol·licitud, i es pot aconseguir finançament per fer activitats relacionades amb l’ensenyament, la formació professional, les polítiques de joventut o la pràctica de l’esport.

Per entitats: Si formes part d’una entitat o institució de la comarca que treballa amb joves i has pensat en presentar un projecte d’Erasmus + o conèixer quines oportunitats et pot oferir, des de l’àrea de Joventut et podem orientar i assessorar.

Intercanvis Juvenils: Com a entitat podeu rebre una subvenció per a poder organitzar trobades de joves d’entre 13 i 30 anys amb una o més entitats d’un altre país.

Intercambios juveniles | Erasmus+

Per a joves: Des d’aquest programa s’ofereixen diferents opcions per al suport de la mobilitat: Discover EU Si tens més de 18 anys pots optar a un suport econòmic per al desplaçament en bus o tren per a conèixer Europa sol o amb amics.

DiscoverEU | European Youth Portal


Per a més informació:
Oficina Jove de l’Alt Empordà


A internet:
Programa Erasmus
Inicio | Erasmus+


A càrrec de l’Oficina Jove de l’Alt Empordà

  • L'àrea de joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empordà va participar en una visita d'estudi al sud-oest de Finlàndia el setembre de 2017 amb l'objectiu de conèixer diferents projectes internacionals d' Erasmus Plus amb joves. La trobada va aplegar una trentena de professionals de diferents països.