Formació i ocupació

Posem al teu abast cursos, tallers i eines per a la formació i oportunitats d’ocupació

Okup’Alt


 • inscripcions al novembre i desembre

Projecte de formació i ocupació que des de fa 10 anys portem a terme des de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, amb la coŀlaboració dels tècnics, ajuntaments, agents socials i el teixit empresarial de la comarca.

Es tracta d’un projecte gratuït pels joves, que combina formació professionalitzadora, suport en la recerca de feina i diversos tallers d’ajut al seu desenvolupament personal. Tot plegat facilita que els joves participants augmentin les seves capacitats i habilitats professionals, la seva autoestima i el seu nivell d’autonomia.

L’Okup’Alt està dirigit a joves de la comarca d’entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen en aquests moments. Aquests joves portaran a terme durant aproximadament tres mesos, (gener a abril), una formació pràctica en un dels tres oficis que s’ofereixen, que si es finalitza correctament conclourà amb l’entrega del corresponent certificat acreditatiu.

El procediment és:

De dilluns a dijous:

Es porta a terme la FORMACIÓ EN L’OFICI triat pel jove, a càrrec de professionals especialitzats:

 • Opció 1: Forestal i jardineria (treballs forestals i de jardineria en diferents espais públics).

 • Opció 2: Manteniment i pintura (pintura, arranjament de parets, paleteria...).

 • Opció 3: Imatge personal (perruqueria i estètica).

Els/les joves que triïn una de les dues primeres opcions realitzaran la formació en horari de matins (9h a 13h). Els/les joves que triïn imatge personal, faran la formació en horari de tardes (15h a 19h), i els tallers els divendres al matí. Les formacions les realitzen professionals que rebran el suport d’educadors per vetllar pel jove a un nivell més personal.

La pràctica dels dos primers dels oficis es realitza majoritàriament gràcies a la coŀlaboració d’ajuntaments de la comarca, i també es realitzen pràctiques d’imatge personal (pentinats, maquillatge, manicura...) a espais municipals com punts joves o casals d’avis.

Els divendres al matí (9h a 13h):

Els/les joves participants a les tres opcions formatives de l’OKUP’ALT també realitzaran TALLERS, que tots els grups portaran a terme els divendres al matí. Aquests tallers seran tant de suport en la recerca de feina (elaboració de currículum, carta de presentació, preparació a l’entrevista, entrevistes de feina amb empreses de la comarca....) com de suport al seu desenvolupament personal (xerrades sobre les emocions, gènere, alimentació saludable, informació sobre drogues, seguretat vial...), a càrrec d’especialistes en cada un dels temes.

Si estàs interessat/da, posa’t en contacte amb el/la teu/va tècnic/a de joventut o a l’Oficina Jove de l’Alt Empordà (c/ Anicet de Pagès, 2. FIGUERES. Tel. 972 67 37 28).


  • Dl
   9:00 13:00
   15:00 19:00
  • Dt
   9:00 13:00
   15:00 19:00
  • Dc
   9:00 13:00
   15:00 19:00
  • Dj
   9:00 13:00
   15:00 19:00
  • Dv
   9:00 13:00
  • Ds