Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
15
Maig
2021

Cloenda Okup'Alt 2021


Vint-i-cinc joves finalitzen l’onzena edició del projecte Okup’Alt

Aquest divendres 14 de maig ha finalitzat l’onzena edició del projecte Okup’Alt, una iniciativa que es coordina des de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal adreçada als joves de l'Alt Empordà, d'entre 16 i 24 anys, per tal d'oferir formació gratuïta en diversos oficis. En aquesta edició van començar el projecte una trentena de joves, dels quals cinc no han acabat la formació i cinc han trobat feina abans de finalitzar el curs.

Al llarg d'aquests tres mesos els joves han tingut l'oportunitat d'aprendre l'ofici escollit de manera totalment pràctica, i de formar-se i adquirir habilitats personals amb els tallers formatius complementaris que s'oferien. El darrer dia de curs van poder demostrar el seu potencial en tres processos de selecció de personal amb tres empreses de la comarca: Merca Jardi de Castelló d'Empúries, La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, i l'Hotel Nieves Mar de l'Escala. D’aquesta manera els joves van tancar el curs realitzant entrevistes de treball abans de rebre els diplomes.

El projecte, ha rebut el suport dels ajuntaments de Castelló d’Empúries, Sant Pere Pescador, i l’Escala, que han apostat per fer una de les formacions en el seu municipi, implicant treballadors i oferint tasques a desenvolupar als joves. Tanmateix, el projecte compta amb el seguiment i supervisió dels tècnics de joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, amb l'assessorament de professionals de diferents sectors econòmics de la comarca, juntament amb els responsables de la formació i d'oferir pràctiques en els oficis.

 

El projecte Okup’alt

Els joves inscrits han acomplert tasques relacionades amb la jardineria a Castelló d’Empúries, manteniment i pintura a l’Escala i brigada a Sant Pere Pescador. El curs constava de 240 hores de formació; de dilluns a dijous aprenent l'ofici i els divendres fent formacions complementàries. L'objectiu final és que en els tres mesos que dura el projecte els joves hagin tingut la possibilitat d'aprendre els oficis d'una manera molt pràctica i donar-los recursos a l’hora de buscar feina.

Alguns dels joves que s'inscriuen a l'Okup'Alt ho fan per iniciativa pròpia, i d'altres derivats dels Serveis socials o de Joventut de la comarca, així com d'altres serveis com el CSMIJ o aconsellats pels instituts o associacions.

Les empreses de la comarca també són un element clau, perquè confien en els joves del projecte fent entrevistes i obrint les seves seus per mostrar el funcionament de les empreses. Fundació La Caixa, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona també són entitats implicades en el projecte Okup’Alt.