Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
28
Abril
2016

Okup'Alt 2016


La campanya Okup'Alt 2016 finalitza amb el lliurament de diplomes als 31 joves que hi han participat

Ahir es va cloure el projecte Okup’Alt 2016, adreçat a la reinserció sociolaboral i educativa i a la promoció de l'ocupació entre els joves de la comarca, amb l'acte de clausura i el lliurament de diplomes als 31 joves que han participat en l'actual promoció. L'acte es va celebrar a la seu del Consell Comarcal amb l'assistència de representants dels diversos ajuntaments i institucions que han participat en la iniciativa d'aquesta edició.

Com ja és conegut, l'Okup'Alt és una proposta innovadora de promoció de l’ocupació juvenil que es coordina des de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal. La iniciativa, que fa sis anys que es realitza, va adreçada als joves de l'Alt Empordà, d’entre 16 i 24 anys, amb un primer objectiu d’oferir formació gratuïta en diversos oficis. En aquesta edició, en concret, la formació que es va oferir als 35 joves que inicialment van ser seleccionats estava relacionada amb tres temàtiques (tasques forestals, manteniment i pintura i perruqueria).

La iniciativa ha comptat amb el suport de diversos ajuntaments, ja que en les dues primeres temàtiques de formació s'han realitzat pràctiques -i actuacions concretes- a un total de 20 municipis, tal com s'ha vingut fent en les darreres edicions. En concret, els municipis on s'han fet pràctiques van ser Lladó, la Jonquera, Navata, Cadaqués, Ventalló, Vilamaniscle, Capmany, l'Armentera, Boadella, Llers, Sant Miquel de Fluvià, Agullana, Figueres, Albanyà, Avinyonet de Puigventós, Cantallops, Pontós, Garriguella, el Far d'Empordà i Portbou.

Els 35 joves seleccionats inicialment, d'un total de 102 inscrits, procedien dels següents municipis: Figueres, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador, l'Escala, Vilamacolum, Sant Miquel de Fluvià i Navata. També van rebre nocions per com abordar una entrevista de feina, riscos laborals i hàbits saludables.