Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
20
Maig
2018

Centenars de Joves omplen l'Espai Creatiu!


L’activitat a l'Espai Creatiu segueix imparable i arriba als 150 participants per setmana!

Des de Joventut entenem que la cultura ha de propiciar que els joves esdevinguin ciutadans participatius compromesos i crítics amb la societat. Per això s’està dinamitzant i impulsant la cultura entre els joves altempordanesos a través de la participació i utilització de l’Espai Creatiu. Emprant la música i les arts escèniques, com el pal de paller de l’acció socioeducativa, i dotant als joves les eines necessàries per a que puguin desenvolupar les accions culturals que es considerin oportunes.

L’Espai Creatiu està ubicat a l’Oficina Jove, un edifici gestionat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l'Ajuntament de Figueres i la Generalitat de Catalunya. Aquest servei, en concret, està adequat per a la realització d’assajos musicals i de diferents arts escèniques. Consta d’un buc d’assaig de 25m2 totalment aïllat, insonoritzat i climatitzat, amb una acústica dissenyada per a la pràctica de la música en directe o la mescla de músiques gravades, i disposa d’un backline per a la pràctica musical (bateria, taula de so, amplificadors, micros, etc) i un equip de Home Studio per a enregistrar les primeres maquetes. Al seu costat hi ha la sala polivalent de 50m2, amb un terra de parquet, un sostre d’absorció acústica, un amplificador, i un mirall que converteixen la sala en un espai adequat per a la pràctica d’activitats com la dansa, el teatre, el ball. Per a completar la sala hi ha dues de les parets que conformen l’Espai Expositiu on els joves artistes de la comarca poden mostrar el seu talent.

Al buc d’assaig hi toquen 10 grups comarcals amb estils com rock, pop, música tradicional, rap, mestissatge, reggae, rumba, cançó d’autor... A l’espai escènic hi assagen cinc grups de ball on fan hip-hop, contemporani, k-pop i danses tradicionals, així com el grup de teatre i el de dansa interpretativa. També s’ha inaugurat recentment l’espai expositiu on els joves poden exposar les seves obres artístiques. A banda d’aquests grups de joves, s’ha de contar també tots aquells joves que venen intermitentment a fer un ús puntualment de l’equipament. En aquest mateix sentit, i pel que fa al passat mes d’abril, s’han realitzat dos cursos vinculats al món artístic i cultural: fusió contemporània i el taller d'instrument. Tots dos es trobaven inclosos dins de la programació jove 2018.

Finalment, Alfons Vila assenyala que “traduït a xifres, això vol dir que venen a fer ús de l’Espai Creatiu, més de 150 joves a la setmana. I és que sense cap mena de dubte aquest servei ha esdevingut un espai de referència entre els joves a nivell local i comarcal. Afavorint la música, la participació, i la cultura per a formar joves i dotant-los eines que a la postra els permetran esdevenir ciutadans més cultes i en definitiva més lliures”.