Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
15
Gener
2018

Programació Jove 2018


L'Oficina Jove de l'Alt Empordà programa una cinquantena de cursos i activitats per al primer semestre de l'any
L'Oficina Jove Alt Empordà-Figueres organitza una cinquantena de cursos, tallers i activitats per al primer semestre de l'any. La programació de les activitats, la majoria de les quals adreçades als joves que cursen ESO, Batxillerat o cicles formatius, s'han recollit en una nova edició de la guia que en format llibret es repartirà per diferents instituts i municipis de la comarca. Les activitats s'organitzen en diversos apartats que inclouen: cursos i tallers, que es realitzen de dimarts a dissabte, activitats de cap de setmana, esdeveniments, formacions i serveis d'informació.
En primer lloc els cursos i tallers plantegen una àmplia varietat de propostes, els dimarts s'oferiran tallers de rock guitar, de màgia o de caixó flamenc. Els dimecres en canvi es mantindrà la proposta Esquerda Digital, on els més joves orientaran als més grans en la utilització de twitter, facebook, gmail i altres plataformes digitals d'actualitat. També aquest serà el dia dedicat a la dansa i amb estils com contemporània fusió, afrofusió i zumba. El dijous es podrà aprofitar l'espai habilitat per fer els deures, utilitzar els ordinadors o els jocs de taula que disposa l'Oficina Jove. També s'oferirà un taller de realització de vídeo amb càmera rèflex i un taller de dibuix manga.
Cal fer una especial referència al taller de feminisme i autodefensa, una proposta plantejada arrel de l'actualitat política i social en l'àmbit internacional i amb la intenció de donar resposta a una demanda notòria entre diferents col·lectius joves de la comarca. Aquest taller de quatre sessions anirà encarat a oferir un espai de confort per a dones i persones transsexuals, amb l'objectiu de compartir recursos i empoderar a les joves per eradicar les violències masclistes quotidianes, potenciar el suport mutu i afavorir el treball col·lectiu.
Per altra banda, els divendres estaran dedicats als jocs de rol, per als més imaginatius, i al taller Travel in English, pels qui vulguin millorar l'idioma i els recursos per viatjar. Finalment, els dissabtes seran de teatre i de dansa interpretativa, modalitats que arriben amb força i que pretenen assolir objectius ambiciosos amb dues representacions finals d'alta qualitat.
Els caps de setmana mantindran les propostes estrella: xerrades informatives de temàtica més general, formacions específiques, esports i sortides. A tall d'exemple podem destacar-ne la sortida per anar a veure el partit de bàsquet Barça - Madrid (23 de febrer), la jornada de mobilitat internacional (10 de març), el taller d'emocions #Fem Xarxa (7 d'abril), el matinal de tennis taula (14 d'abril), la xerrada millora el so al local d'assaig (19 de maig), el Dia de l'orgull freak (26 de maig) o l'Encomarca't (30 de juny i 1 de juliol) que consisteix en un intercanvi juvenil a la Noguera. Aquest intercanvi, com a projecte innovador del 2018, amb l'objectiu de facilitar la coneixença entre joves de diferents comarques, pretén oferir un espai entre joves d'entitats de la comarca per tal de fer conèixer realitats de les diferents bandes i promoure sinergies.
 
ALTRES SERVEIS I FORMACIONS
Com a novetat, l'Oficina Jove disposarà d'una persona que ajudarà als joves amb les seves tasques d'estudis de dimarts a divendres, i es continuarà oferint els diferents espais per a facilitar-los la feina. De manera paral·lela s'han programat altres esdeveniments que tindran lloc al llarg del semestre, tals com el dia de la dona (8 de març) el Cilce Infosex (17 de març, 21 d'abril i 12 de maig) el concurs de fotos de Sant Jordi (23 d'abril), el torneig 3x3 de bàsquet (1 de maig) l'estrena del grup de teatre Oficina Jove (18, 19 i 20 de maig), la Setmana d'Acció Musical (del 18 al 23 de juny) o el Casal Jove i la Brigada Jove, que tindran lloc al juliol.
El servei InfoSex i com a novetat del 2018, pretén oferir diferents serveis orientats als joves i adolescents, informació de qualitat entorn a la sexualitat, a través de píndoles informatives, atencions personalitzades, i els vermuts de sexualitat, per a parlar de manera oberta i sense tabús sobre tots aquells aspectes que es vulguin tractar.
A més, aquesta nova programació conté un apartat dedicat a les formacions, on s'inclouen la formació de l'Okup'Alt 2018, els cursos de premonitor i monitor de lleure, i el curs d'informador turístic en francès. Aquest curs anirà dirigit a persones beneficiàries del programa de Garantia Juvenil, i durarà un mes, per tal de formar a joves que vulguin treballar d'informadors turístics, iniciar-se en l'àmbit turístic o bé simplement millorar el francès.
Des de l'Oficina Jove de l'Alt Empordà - Figueres es continuarà oferint assessorament i informació per als joves que tinguin dubtes en àmbits formatius, laborals, d'oci o salut. Així mateix s'incidirà de forma molt especial en el Programa de Garantia Juvenil i es mantindrà l'aula d'estudi del Punt UOC. El buc d'assaig estarà a disposició dels usuaris amb l'afegit que aquest any podran comptar amb un Home Studio, que possibilitarà la l'enregistrament de maquetes pels grups que ho desitgin.
Pel que fa a l'àmbit de salut la novetat més destacable és l'atenció personalitzada que oferiran les llevadores de l'ASSIR i la sexòloga de l'Oficina Jove pels que busquin respostes sobre sexe i sexualitat. Un any més, es mantindrà el telecentre així com també el servei d'alberg d'entitats, a banda de poder sol·licitar informació sobre el Servei de Voluntariat Europeu (SVE) quan es desitgi. Per consultar la guia informativa online: https://goo.gl/RszW2J