Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
10
Maig
2016

19ª Campanya d'Alimentació Saludable


Més de 400 joves de la comarca aprenen hàbits saludables i de comportament alimentari

La setmana passada va finalitzar amb satisfacció dels participants una nova campanya d’alimentació jove. Es tracta del programa impulsat des de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empordà amb la col·laboració d’altres administracions i entitats amb l’objectiu de millorar els hàbits saludables i de comportament alimentari dels joves de l’Alt Empordà. Aquest any hi han participat 444 alumnes de tercer i quart d’ESO. Això representa -amb un pressupost més reduït que el 2015- quasi la meitat dels alumnes de 15 i 16 de la comarca que hi podien participar. 

Amb tantes edicions a l’esquena ja s’ha adquirit una experiència amb aquest tipus de campanya, però la d’aquest any presenta algunes novetats. No són tant de contingut, sinó de discurs i metodologia. El tècnic de Joventut Alexis Sánchez explica que “s’ha fet una adaptació perquè hi hagi més participació amb dinàmiques de grup i no s’opta tant per les classes unidireccionals”. També destaca la presència de docents totalment professionalitzada, que són psicòlegs, nutricionistes i dietistes.

Al marge d’algun aspecte revisat en relació amb altres edicions, la campanya -que ha tingut com a escenari l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà- ha ofert tallers de cuina pràctica i nutrició, s’ha parlat del comportament a la taula i també s’han fet dinars pedagògics i saludables. El conseller comarcal de Joventut, Alfons Vila, creu que la campanya ha de servir “per aprendre a menjar amb qualitat i saber què són, per exemple, unes bones mongetes amb botifarra”. Vila diu: “Es nota que molts joves a l’escola mengen coses que no mengen a casa, perquè abans prefereixen un donut que els llegums o la fruita.”