Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
27
Abril
2017

Clausura Okup'Alt 2017


31 joves han obtingut el seu diploma al finalitzar amb èxit la seva formació

Aquest migdia s'ha celebrat l'acte de tancament del projecte Okup’Alt 2017, adreçat a la reinserció sociolaboral i educativa i a la promoció de l'ocupació entre els joves de la comarca, amb la clausura i el lliurament de diplomes als 31 joves que han participat en l'actual promoció. L'acte s'ha celebrat a la sala de plens del Consell Comarcal amb l'assistència de representants dels diversos ajuntaments i institucions que han participat en la iniciativa d'aquesta edició.

Com ja és conegut, l'Okup'Alt és una proposta innovadora de promoció de l’ocupació juvenil que es coordina des de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal. La iniciativa, que fa set anys que es realitza, va adreçada als joves de l'Alt Empordà, d’entre 16 i 24 anys, amb un primer objectiu d’oferir formació gratuïta en diversos oficis. En aquesta edició, en concret, la formació que es va oferir als 35 joves que inicialment van ser seleccionats estava relacionada amb tres temàtiques (tasques forestals, manteniment i pintura i perruqueria).

El projecte, com a cada edició, ha tingut el suport de tots els tècnics de joventut compartits del territori, que han fet el seguiment als joves, ha comptat també amb l’assessorament de professionals de diferents sectors econòmics de la comarca, juntament amb els responsables de la formació i d’oferir pràctiques en aquests oficis, que són formadors i educadors especialitzats en els tres oficis que s'han ofert en aquesta nova convocatòria. Els joves participants van ser seleccionats d'un total de 70 inscrits.

La iniciativa compta amb el suport de diversos ajuntaments, ja que en les dues primeres temàtiques de formació s'han realitzat pràctiques -i actuacions concretes de manteniment, pintura i treballs forestals- a un total de 24 municipis, tal com s'ha vingut fent en les darreres edicions. En concret, els municipis on s'han fet aquestes pràctiques són: Navata, Albanyà, Figueres, Avinyonet de Puigventós, Camallera, Cantallops, Sant Climent Sescebes, Garriguella, el Far d'Empordà, Peralada, Pontós, Portbou, Ventalló, Lladó, Sant Miquel de Fluvià, Boadella i les Escaules, Vilafant, Sant Pere Pescador, Agullana, l'Armentera, la Jonquera, Llers, Capmany i Cadaqués. La perruqueria es va impartir a l'acadèmia Pivot Point de Figueres.

Com cada any, els joves participats han realitzat formacions complementàries. En concret, xerrades de prevenció i salut, de seguretat vial i d'emprenedoria. També rebran nocions per com abordar una entrevista de feina, riscos laborals i hàbits saludables. Finalment, han realitzat el curs de manipulador d'aliments, del qual també han rebut el corresponent certificat.

L'acte de cloenda s'ha iniciat amb els parlaments del tècnic comarcal de Joventut, Joan Salleras; el conseller comarca de Joventut i Esports, Alfons Vila; el regidor de Joventut de l'Ajuntament de Figueres, Jordi Masquef; el representant de Caixabank, Carles Juanola; l'alcalde d'Albanyà, Joan Fàbregas, i la Coordinadora Territorial de Joventut a Girona, Agnès Fàbregas. Tots ells han remarcat la importància de la formació entre els joves, especialment en una comarca on l'índex d'atur d'aquest segment de població és elevat. També han destacat l'èxit de la iniciativa de l'Okup'Alt, que des de fa set anys intenta fer una aposta per la inserció laboral i educativa de joves, i han esperonat els assistents a aprofitar totes les oportunitats de formació que se'ls presentin de cares a millorar la seva professionalitat.