Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
4
Setembre
2018

Encomarca't 2018 - 2a part


L’Alt Empordà rep els joves en la segona trobada de l’Encomarca’t

Aquest passat cap de setmana hem viscut la segona trobada de l’Encomarca’t 2018 entre joves de la Noguera i l’Alt Empordà. Una trobada per compartir les problemàtiques dels joves de les dues comarques, aconseguir l’intercanvi i la cooperació en l’àmbit de les polítiques de joventut, conèixer bones pràctiques i compartir projecte per a cobrir necessitats comunes, així com potenciar un enriquiment mutu a partir del foment de la participació, de l’intercanvi cultural, personal i de l’experiència, entre d’altres.

 

La gestació d’aquest projecte es va iniciar a principis de 2017 quan, a partir d’una proposta d’intercanvi entre les àrees de joventut de les comarques de la Noguera i l’Alt Empordà, que tenen moltes similituds, sorgeix la iniciativa de proposar un projecte comú d’intercanvi entre els joves de les dues comarques amb la finalitat de crear sinergies i afavorir l’enriquiment mutu a diferents nivells: juvenil, tècnic i polític.

La d’aquest cap de setmana ha estat una trobada destinada a joves d’entre 16 i 25 anys de les dues comarques, en especial als membres d’entitats juvenils, tècnics de joventut i regidors i regidores i consellers i conselleres comarcals de l‘àmbit de joventut.

Organitzada per les àrees de Joventut dels consells comarcals respectius i amb el suport de la Direcció General de Joventut i les coordinacions territorials de Joventut a Lleida i Girona, dins del projecte ENCOMARCA’T, ha comptat amb més d’una trentena de joves participants.

En aquesta segona trobada, aquest cop a l’Alt Empordà després que al juny la primera fos a la Noguera, les activitats van començar el dissabte 1 de setembre al matí al Castell de Sant Ferran a Figueres, amb el retrobament dels joves, tècnics de joventut i responsables polítics.

Aprofitant el marc del Festival Acústica de la ciutat, els i les joves de la Noguera han conegut i s’han incorporat a la festivitat i de manera que han pogut aprendre de l’entitat acollidora mitjançant la pròpia participació, observació i gaudi.

El programa de l’intercanvi, a més dels espais de treball, ha comptat amb la visita a la Fortalesa de Sant Ferran, una sortida als Aiguamolls de l’Empordà, a la platja de Sant Martí d’Empúries i una visita a les ruïnes d’Empúries i el jovent participant ha passat la nit a la casa de colònies de Cabanes.