Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
1
Maig
2018

Barreras Cutáneas


L'Oficina Jove de l'Alt Empordà rep un premi de l'Institut Català per la Pau per un videoclip

Un grup de joves i adolescents de l'OJ va decidir treballar aquest curs el tema del racisme, la tolerància i el respecte a la diversitat a través dels tallers que s’organitzen a l’Espai Creatiu que funciona en aquestes dependències. El resultat ha sigut un videoclip que porta per títol “Barreras Cutáneas”, en el qual els joves ballen i rapegen consignes pacifistes.

Aquesta peça audiovisual es va presentar al concurs de hip-hop organitzat per l'Institut Català Internacional per la Pau, una institució creada pel Parlament per a "promoure la cultura de la pau en la societat catalana i en l’àmbit internacional, i fer que Catalunya tingui un paper actiu com a agent de pau al món”. El videoclip ha estat guardonat amb una menció especial "Per la seva qualitat i excel·lència tècnica". Els realitzadors del videoclip són Angel Gómez, Izan Lucena, Jorge Adrián Aispuro, Nafissatu Diamanka, Platón Ovsienko, Fatumata Drama i Aisatu Baldeh.

El conseller comarcal de Joventut, Alfons Vila, assenyala que “aquest tipus de reconeixents, mostren que s’està fent una tasca pedagògica important amb els joves. Per això, volem continuar apostant per a que aquest no sigui tant sols un espai d’assaig, sinó un espai de creativitat i dinamització cultural i juvenil capaç generar experiències i propostes artístiques protagonitzades principalment pels propis joves amb capacitat de transformar el nostre entorn”. En aquest sentit, des de l’Oficina Jove s’està treballant amb un doble objectiu: dinamitzar a través de la cultura per afavorir la cohesió i la inclusió social i impulsar la creació i la producció cultural dels joves, així com el consum cultural i les activitats creatives.