Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
12
Novembre
2018

L'Okup'Alt és referència!


L’associació catalana de professionals de polítiques de joventut (AcPpJ) reconeix el projecte Okup’Alt com a bona pràctica en l'àmbit de la joventut.

El passat 8 de novembre a la seu del Consell Comarcal de l’Urgell a Tàrrega, es va organitzar una jornada de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut, on es va debatre sobre el territori i les possibilitats d'ocupació juvenils. També va ser l’espai triat per a presentar l’Okup’Alt, com a bona pràctica, i com a un projecte referent alhora de treballar la formació professionalitzadora amb joves.

 

Aquest projecte, creat per l’àrea de joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, va néixer per a afavorir l'emancipació de forma integral dels joves de l'Alt Empordà, fent-los més ocupables i apropar-los a les empreses de la comarca. En aquest sentit, porta des del 2010 oferint a joves de 16 a 24 anys, que no es troben estudiant ni treballant, la possibilitat d'aprendre un ofici i trobar feina. Per a aconseguir-ho, un professional del sector s’ocupa de la seva formació i un educador vetlla per benestar personal i del grup. Van aprenent l’ofici d’una manera totalment pràctica (actualment tasques forestals, manteniment i pintura, i perruqueria i estètica) mentre van treballant per diferents municipis de l’Alt Empordà. Per a complementar la formació es donen les eines per a que els joves millorin les seves habilitats competencials i es formin en diferents àmbits.L’ Associació Catalana de Professionals de Polítiques de Joventut, va considerar que era oportú que l’Okup’Alt entres a formar part de la plataforma de bones pràctiques per la seva idionitat i realisme alhora d’afrontar les problemàtiques juvenil en el territori, i per a la seva vocació de incidir en tres aspectes claus de la persona. Es a dir, es realitza una formació en oficis que tenen sortida laboral a la comarca, i alhora es treballa a nivell formatiu, a nivell d'ocupabilitat, i a nivell emocional. Ja que es considera l’aprenentatge com tot allò que permetrà al jove emancipar-se, i en acabat, que cada jove pugui du a terme el seu projecte propi de vida.Amb tot, la jornada va concloure amb un debat sobre el territori i les possibilitats d'ocupació, i recordant que les inscripcions per a participar a l’Okup’Alt 2019 acaben d’iniciar-se i els joves poden inscriure’s o informar-se sobre el curs a l’Oficina Jove de l’Alt Empordà.


  1
  Octubre
  2018

  El Consell contracta un total de vuit joves per realitzar les pràctiques tècniques a l'administració comarcal

  26
  Setembre
  2018

  9a edició del Okup'Alt, programa de formació professionalitzadora per a joves de 16 a 24 anys que vulguin aprendre un ofici i trobar feina.

  4
  Setembre
  2018

  L’Alt Empordà rep els joves en la segona trobada de l’Encomarca’t

  17
  Agost
  2018

  Divendres que ve 24 d'agost arriba la festa dels casals de la comarca!

  18
  Juliol
  2018

  El nou espectacle del grup de Dansa Interpretativa de l'Oficina Jove