Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
12
Novembre
2018

L'Okup'Alt és referència!


L’associació catalana de professionals de polítiques de joventut (AcPpJ) reconeix el projecte Okup’Alt com a bona pràctica en l'àmbit de la joventut.

El passat 8 de novembre a la seu del Consell Comarcal de l’Urgell a Tàrrega, es va organitzar una jornada de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut, on es va debatre sobre el territori i les possibilitats d'ocupació juvenils. També va ser l’espai triat per a presentar l’Okup’Alt, com a bona pràctica, i com a un projecte referent alhora de treballar la formació professionalitzadora amb joves.

Aquest projecte, creat per l’àrea de joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, va néixer per a afavorir l'emancipació de forma integral dels joves de l'Alt Empordà, fent-los més ocupables i apropar-los a les empreses de la comarca. En aquest sentit, porta des del 2010 oferint a joves de 16 a 24 anys, que no es troben estudiant ni treballant, la possibilitat d'aprendre un ofici i trobar feina. Per a aconseguir-ho, un professional del sector s’ocupa de la seva formació i un educador vetlla per benestar personal i del grup. Van aprenent l’ofici d’una manera totalment pràctica (actualment tasques forestals, manteniment i pintura, i perruqueria i estètica) mentre van treballant per diferents municipis de l’Alt Empordà. Per a complementar la formació es donen les eines per a que els joves millorin les seves habilitats competencials i es formin en diferents àmbits.

L’ Associació Catalana de Professionals de Polítiques de Joventut, va considerar que era oportú que l’Okup’Alt entres a formar part de la plataforma de bones pràctiques per la seva idionitat i realisme alhora d’afrontar les problemàtiques juvenil en el territori, i per a la seva vocació de incidir en tres aspectes claus de la persona. Es a dir, es realitza una formació en oficis que tenen sortida laboral a la comarca, i alhora es treballa a nivell formatiu, a nivell d'ocupabilitat, i a nivell emocional. Ja que es considera l’aprenentatge com tot allò que permetrà al jove emancipar-se, i en acabat, que cada jove pugui du a terme el seu projecte propi de vida.

Amb tot, la jornada va concloure amb un debat sobre el territori i les possibilitats d'ocupació, i recordant que les inscripcions per a participar a l’Okup’Alt 2019 acaben d’iniciar-se i els joves poden inscriure’s o informar-se sobre el curs a l’Oficina Jove de l’Alt Empordà.