Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
9
Octubre
2023

#FemSalut 2023-24


La campanya Fem Salut del Consell Comarcal farà parada a tots els instituts de l’Alt Empordà

L’institut de l’Escala ha donat el tret de sortida aquesta setmana a la campanya Fem Salut impulsada per l’àrea de joventut del Consell Comarcal. L’eina principal amb la que compta aquesta acció és una llibreta que s’entrega a tots els alumnes i que aglutina diferents te-mes i dubtes resolts sobre salut física i mental, hàbits saludables, gestió emocional, sexu-alitat i afectivitat, violència masclista, autoimatge i trastorns de la conducta alimentària, nutrició, esports, primers auxilis, alcohol, drogues i altres substàncies, i les addiccions a les TIC. Es complementa amb un enllaç a la web empordajove.cat on s’amplia informació de cada apartat i es detallen serveis i recursos on accedir en cas necessari. Tot plegat, mitjançant uns vídeos explicatius i amb informació escrita complementària.


L’objectiu d’aquesta llibreta és que cada jove adquireixi la informació necessària per pren-dre les millors decisions per a la seva salut. També es vol empoderar als joves per tal que puguin fer un acompanyament a companys o companyes que es trobin en situacions de risc o vulnerabilitat. La consellera comarcal de joventut, Núria Escarpanter, ha remarcat la importància d’aquesta iniciativa impulsada dels del Consell Comarcal:


“És molt important que les administracions vetllem per apropar-los recursos que els ajudin a reconèixer els hàbits de vida saludables, sobretot en un mo-ment on els joves reben molts ímputs de les xarxes socials i tenen fàcil accés a fonts d’informació a vegades poc fiables.”

Segons el cap d’Àrea de Joventut del Consell Comarcal, Joan Salellas, quan un professio-nal intenta explicar aquests consells a un jove, “moltes vegades no acaba de transmetre’s, per això aquestes llibretes volen formar directament als joves, perquè es puguin ajudar entre ells”, assegura. Les dinàmiques es faran als alumnes de 3r d’ESO de tots els instituts de la comarca, i a banda de fer participar l’alumnat també donaran eines als tutors per continuar treballant a l’aula el concepte d’hàbits saludables. En total rebran aquesta llibreta uns 1.700 alumnes.