Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
7
Juny
2018

1a promoció d'Informadors Turístics + Francès


Una desena de joves finalitzen el curs d'informador turístic en llengua francesa

Al llarg de passat mes de maig l’àrea de Joventut del Consell Comarcal ha realitzat una nova modalitat de formació per a promoure l’ocupabilitat dels joves de l’Alt Empordà. Es tracta del curs d’informador turístic amb francès que busca formar i inserir als joves en un dels sector més competitius de la nostra comarca. La formació que s’ha realitzat forma part dels PICE (Programa Integral de Cualificación y Empleo) i està cofinançat pel fons social europeu, en el marc del programa operatiu Empleo Juvenil 2014-2020, i per la xarxa de la cambra de comerç.

El curs, que van finalitzar una desena de joves, anava adreçat a joves de 16 a 26 anys. Els participants s’han format en temes d’ocupabilitat i habilitats socials per aprendre eines que els permetessin apropar-se a les empreses amb confiança i desenvolupar adequadament el lloc de treball. També van aprendre nocions de l’idioma francès, per a tenir un vocabulari bàsic amb el que comunicar-se amb els usuaris. Finalment van impartir-los formació específica com a informador turístic per apendre a atendre consultes generals, facilitar informació, i conèixer recursos turístics i patrimonials del territori.

A més a més, des de l’àrea de Joventut se’ls hi ha donat la possibilitat de realitzar i millorar el seu currículum, se’ls hi han ofert diferents ofertes de feina i fins i tot se’ls ha convidat a participar d’intercanvis amb joves francesos per a poder posar en pràctica el que han anat aprenent les 125 hores que ha durat el curs. Un cop acabada la formació, divendres passat, es va procedir a l’entrega de diplomes, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, on els joves que van superar el curs van rebre el certificat de mans de la Cambra de Comerç de Girona i del Conseller de Joventut i Esports de l’Alt Empordà, Alfons Vila.