Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
1
Desembre
2017

Dia Mundial contra la Sida


Una trentena de joves van actuar a la ciutat de Figueres pel Dia Mundial contra la Sida.

El passat divendres 1 de desembre, els joves del curs d'Agent Jove de Salut i els joves de Ksameu van assistir voluntàriament a una xerrada informativa sobre la Sida i el VIH, realitzada per l'ACAS  (Associació Comunitària Anti-Sida) de Figueres.

Tot seguit van sortir al carrer per realitzar unes enquestes a joves d'entre 14 i 29 anys, amb dues finalitats: per una banda observar quin nivell de coneixença tenien els joves de Figueres sobre el virus i la malaltia, i per altra informar i prevenir als joves. 

Les preguntes realitzades anaven sobre com prevenir el virus, on fer-se la prova, quines són les maneres de contagiar-se...

Els resultats de les enquestes afirmen que els joves són conscients de les vies de transmissió del VIH i que la píndola anticonceptiva no protegeix de la transmissió, malgrat això, molts d'ells desconeixen que VIH i Sida no són sinònims i que a Figueres s'ofereix la possibilitat de fer-se la prova. 

Des de l'Oficina Jove de l'Alt Empordà s'ha apostat per a què els joves disposin de les eines de prevenció i del coneixement per tal de difondre'l entre els iguals.