Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
10
Juliol
2019

Encomarca't 2019, tot un èxit


L’Oficina Jove de l’Alt Empordà ha realitzat per segon any consecutiu un intercanvi de joves entre les comarques de l’Alt Empordà i la Noguera.
Gairebé uns quaranta joves d’entre 15 i 19 anys van visitar ambdues comarques per conèixer la seva realitat social i cultural.
El projecte vol servir d’intercanvi d’experiències i coneixements entre els joves i els tècnics de joventut de les dues comarques, i per compartir les problemàtiques juvenils i incentivar que els adolescents coneguin el seu propi territori convertint-los en amfitrions de la seva comarca. El tècnic comarcal de Joventut de l'Alt Empordà, Joan Salelles, explica que l’Encomarca’t vol escurçar distàncies i estrènyer llaços: «Un dels pilars bàsics d’una societat cohesionada és que els joves es coneguin i puguin teixir llaços d’unió».
Aquest projecte impulsat a parts iguals pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà i el Consell Comarcal de la Noguera va néixer quan els tècnics d'ambdues comarques van veure que, malgrat que la distància geogràfica, ambdós territoris tenen unes circumstàncies similars: «Ens vam conèixer en una formació i vam veure que tot i la distància que ens separava, teníem moltes coses similars» explica el tècnic comarcal de joventut de la Noguera Marc Terés. L'experiència va començar com unes trobades tècnico-polítiques que després van evolucionar a l’Encomarca’t.
Els altempordanesos van sortir el darrer dilluns 1 de juny cap a la Noguera on van passar uns dies fent activitats diverses acompanyats dels noguerencs que els van fer d’amfitrions. Van visitar Balaguer, van fer una excursió al Congost del Mont Rebei, van descobrir l’ermita de la Pertussa i es van acostar al coneixement científic amb una visita al Centre d’Observació de l’Univers d’Àger.
El dimecres es van desplaçar fins a l’Alt Empordà convertint els que fins llavors eren visitants en amfitrions; van visitar Cadaqués i Port Lligat, Roses, el Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera i la mina Canta de la Vajol. Després de cinc dies d’intensa convivència el divendres els joves es van acomiadar després de posar en comú l’experiència de la trobada. Salellas conclou que ha sigut una setmana «molt intensa» en la que han aconseguit que es «creés un bon lligam entre els joves».