Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
16
Juny
2019

Balanç 1r quadrimestre Servei de Treball Jove


Balanç 1r quadrimestre del funcionament del Servei de Treball Jove a la Comarca de l'Alt Empordà

 

Des del gener de 2019, l’Oficina Jove de l’Alt Empordà compta amb la incorporació de dues Tècniques noves, les Referents d’Ocupació Juvenil (contracte bonificat pel SOC i el FSE), les quals han dissenyat i engegat un nou Servei dins l’Oficina Jove, el Servei de Treball Jove (Fbk: Servei de Treball Jove de l’Alt Empordà).

 

Ambdues estan molt contentes dels resultats obtinguts i de tots els passos que han pogut fer fins el moment «La valoració de la nostra tasca en aquest primer quadrimestre ha estat molt positiva i motivadora. Creiem que és una figura molt necessària que no només dóna resposta a demandes concretes, sinó que facilita l’establiment de lligams amb els usuaris, i se’ls pot oferir una atenció completa gràcies al treball conjunt i coordinat que podem fer entre diferents àrees i serveis ,tant públics com privats».

 

A continuació es detallen els resultats d’aquests primers mesos de rodatge:

 

- Alta demanda de joves: Després d’un temps sense la figura de les impulsores juvenils semblava que s’hauria de fer una aposta per una campanya forta de difusió del servei per atreure de nou els joves, però tot el contrari, l'afluència de joves ha estat alta i constant des del primer dia, en part, gràcies a la tasca de l’Oficina Jove com a referent per els/les joves de la Comarca.

 

- Alta demanda de joves en situació legal irregular: Hi ha una clara manca d’opcions per aquest col·lectiu, i a més, estan saturades. Aquesta ha estat una demanda constant que ha arribat al Servei, ja sigui a través de referents de centres de Menas, o a nivell individual. S’ha realitzat l’atenció a 25 joves en situació legal irregular de manera individual, i a 23 en diferents tallers grupals, 13 dels quals han assistit a 2 tallers diferents).

 

- Atencions Individuals/Grupals: Pel que fa a les atencions directes a joves, de gener a abril de 2019 s’han atès un total de 161 joves. El gruix de les atencions directes s’han realitzat des de l’Oficina Jove, amb un total de 136 joves atesos.

 

Per tal de poder donar resposta a tots els joves de la Comarca, s’ha apostat per una atenció fixe mensual als municipis de Castelló d’Empúries, Roses i l’Escala, essent cada una de les referents, la responsable del servei en cada un dels municipis. S’ha atès un total de 25 joves de forma descentralitzada, i s’hi han realitzat 31 atencions.

 

- Tallers grupals als Instituts i Espais Joves de la Comarca: Actualment el Servei compta amb 7 tallers d’atenció grupal, apostant per un format dinàmic i innovador, amb activitats pensades i orientades a la reflexió. Aquests tallers es troben inclosos a la Motxilla Pedagògica del Consell Comarcal i en pot disposar qualssevol entitat / servei.

 

Pel que fa a les atencions grupals, al llarg d’aquest primer quadrimestre s’han realitzat 16 sessions grupals, des d’on s’ha arribat a 309 joves que han participat d’aquests tallers (8 d’aquestes sessions, han estat a 5 Centres Educatius de Secundària de la Comarca).

 

- Al llarg d’aquest 1r quadrimestre el Servei de treball Jove també ha col·laborat en diferents activitats com són les primeres Jornades d’Ocupació per a Joves de l’Alt Empordà (organitzades per la Cambra de Comerç de Girona, conjuntament amb les diferents àrees de promoció econòmica de la Comarca), les primeres Jornades d’Orientació pels alumnes de 4t d’ESO (organitzade per l’INS Olivar Gran de Figueres), també han participat a l’Hora Okup’alt (les Jornades d’Ocupació que inclou el projecte Okup’alt, programa de formació i ocupació que gestiona l'àrea de joventut del Consell Comarcal), entre altres.