Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
12
Març
2019

Els nous Agents Joves de Salut ja són aquí!


El Consell Comarcal ha format una dotzena d'agents joves de salut, en una nova convocatòria del curs
L'Oficina Jove Alt Empordà-Figueres ha tancat el curs d’Agents Joves de Salut, que ha comptat amb una dotzena de participants. L’activitat s’ha realitzat durant els mesos d’octubre a novembre, en el vessant teòric, i en els darrers setmanes, en el vessant pràctic, que ha consistit en l’enregistrament d’uns videos que tenen l’objectiu de conscienciar altres joves de la mateixa edat sobre la problemàtica i que se’n faran difusió de través de les xarxes socials.
El Curs d’Agent Jove de Salut (AJS) és una formació encarada a dotar als joves d'eines i recursos per tal que incideixin entre el seu grup d'iguals, de jove a jove, promocionant els hàbits saludables i preventius. Aquests, de forma voluntària i gratuïta, s'inscriuen al curs organitzat per l'àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Els destinataris del curs són joves d’entre 14 i 18 anys. En definitiva des de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empordà es considera que una acció clau és l’apoderament dels adolescents en la salut, mitjançant la formació, la creació i el compromís amb els hàbits i estils de vida saludable així com amb el benestar.
El curs ha tingut una durada de dos mesos i ha constat de diversos tallers temàtics, culminant amb una sortida a la casa de colònies del casal de l’Albera (La Jonquera). Les formacions que han rebut els joves han estat sobre sexualitat i afectivitat, imatge i alimentació, violències sexuals (sexting i sexpreading), conductes de risc durant la festa, primers auxilis durant la festa, visita al CAP (amb la llevadora), habilitats per la vida i educació emocional, així com eines i recursos per elaborar una campanya de salut.
Tots els coneixements i experiències es plasmen en el projecte final, que ha constat de la gravació de quatre vídeos escrits, dissenyats i produïts pels i les joves, en els quals es tracten temes com la violència masclista, la igualtat de gènere, la LGBTIfòbia, etc. La finalitat dels curtmetratges és reivindicar i trencar els esquemes socialment acceptats, per a construir una societat més culta i respectuosa. Aquests vídeos es poden trobar a l’Instagram de l’Oficina Jove (@empordajove) i al nostre canal de Youtube.
APROXIMACIÓ A LA SALUT EMOCIONAL
Vist els resultats satisfactoris d’anys anteriors, on es va apostar clarament per la formació de joves en salut perquè exercissin com a referents i líders positius entre els seus companys en aquesta temàtica, aquest 2018 des de l’Oficina Jove s’ha ampliat l’enfoc del projecte cap a una aproximació a l'educació emocional i a les habilitats per la vida. En aquests sentit, s’han mantingut les novetats aplicades el 2016 i 2017, ampliant les temàtiques en salut i apostant per intervencions amb nous formadors.
La finalitat del projecte Curs d'Agent Jove de Salut és dotar als joves d'eines i recursos per tal que incideixin entre el seu grup d'iguals, de jove a jove, promocionant els hàbits saludables i preventius. Aquests de forma voluntària i gratuïta s'inscriuen al curs organitzat per l'àrea de Joventut del Consell Comarcal.
Les temàtiques concretes que s’han tractat durant el curs han estat les següents: -Estimar ens ha de fer lliures. Sexualitats i afectivitat. (Psicoterapeuta i sexòleg) -Trenquem cànons de bellesa. Imatge i Alimentació. (Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia, psicòloga) Tabú. Violències sexuals. Sexting i sexpreading. (Dinamització d'una APP virtual, dinamitzador i informador juvenil) -Urgències (Visita al CAP: visita llevadora i classe de RCP i primers auxilis) -I tu com actuaries? Presentació projecte SOMNIT portat per voluntaris i coordinadora de Creu Roja. Conductes de risc durant la festa. -SOS Soc Jove i ara què: habilitats per la vida i educació emocional. (pedagoga) -Primers auxilis durant la festa. -Com elaborar una campanya de salut. Eines i recursos. -Què és salut i què puc fer com Jove Agent de Salut.