Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
1
Març
2019

Nova exposició a l'Espai Creatiu


L'artista figuerenc conegut com a Fat Gringo presenta la seva obra a l'Oficina Jove
L'Oficina Jove Alt Empordà-Figueres acull fins al 12 d’abril una exposició de Victor Banqueriz Gómez, conegut com a Fat Gringo, un artista figuerenc que es mou entre la il·lustració tradicional i la pintura urbana. La seva mostra de pintures es pot visitar durant l’horari habitual d’obertura d’aquesta equipament i es troba situada dins la zona d’exposicions de l’Espai Jove Creatiu.
Nascut al 1986 a Figueres, la trajectòria professional i personal de Fat Gringo ha estat caracteritzada pels alts i baixos, fet que l’ha fet evolucionar a nivell artístic fins al punt d’arribar a l’estil propi que el caracteritza actualment, un híbrid entre el grafit i el dibuix més convencional i realista. Segons explica el mateix artista, la pintura ha estat sempre la seva principal passió, però també el seu refugi. De petit es va veure afectat pel bullying a causa del seu sobrepès i de la seva condició social. Per tal d’evadir-se d’un món que no l’acceptava, va començar a dibuixar sense filtre, sense pausa. D’aquesta època fosca va sorgir la seva creativitat, així com el seu nom artístic: Fat Gringo. Així doncs, abraçant un aspecte físic que no podia canviar, va acceptar la seva situació d’exclusió social i va centrar-se en allò que realment el feia viure i somriure: agafar un llapis, els pinzells o un bot d’esprai i dibuixar.
Malgrat saber que la il·lustració era la seva vocació, la seva trajectòria artística no va començar fins al 2010. Després d’una adolescència difícil i un estret lligam amb el món de les drogues, el jove empordanès va acabar immers en un procés judicial que va fer que la seva vida donés un gir radical: va deixar enrere el passat i va fer néixer a l’artista que portava dins sota el nom de Fat Gringo. A partir de llavors, basant-se en una tècnica principalment urbana i centrada en el muralisme i el grafit, va iniciar el seu camí artístic de manera completament autodidacta i va començar a crear les seves primeres obres. Al 2011 va dur a terme la seva primera exposició al cafè del Barri Vell de Figueres, a la qual van seguir-li moltes altres a diversos locals de fora i dintre de la ciutat: el Cafè París, el Local, el Lizard, Hotel Albons (Albons), restaurant Flor de Lis (Roses), Hotel Leonardo Milano Center (Itàlia).
Segons el relat de l’artista, tot i haver deixat enrere les drogues, la seva situació personal va seguir sent complicada, amb casos de depressió i ansietat que dificultaven el seu dia a dia, però malgrat tot mai va deixar de pintar, ans el contrari. Els moments més durs van ser els que van donar-li la força i els ànims per evolucionar fins a arribar al punt actual, en el que Fat Gringo es considera un il·lustrador emergent amb un estil propi que barreja els seus inicis més urbans amb la delicadesa i la professionalitat de la pintura tradicional.
Al 2018 va participar a diverses convencions de còmic, com el Girocòmic o el Vicòmic, i va exposar durant tot l’any a diversos espais figuerencs com el Cafè dels Tints, el Bar de La Cate o la Cafetería El Pilar. Actualment és professor de pintura a l’acadèmia Aurea de Figueres i el seu art s’ha consolidat en el retrat femení i la il·lustració més realista, que es pot apreciar a l’exposició de l’Oficina Jove.