Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
20
Desembre
2016

No és No!


L'Oficina Jove de l'Alt Empordà guanya el primer premi del V concurs d'espots contra la violència masclista

Des de l’Oficina Jove Alt Empordà-Figueres es treballen habitualment diversos temes de salut amb els adolescents, i entre ells totes les qüestions relacionades amb les actituds masclistes i les relacions desiguals, a través dels cursos de formació de l’Agent Jove de Salut, xerrades i altres activitats dins de la Programació Jove. En aquest sentit, enguany es va decidir participar en el Concurs d’espots contra la violència masclista que, per cinquè any consecutiu, organitzen l’Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona i en el qual es va guanyar el primer premi d’entre un total de 33 treballs presentats.

La iniciativa va sorgir d’un grup de joves que participaven en el curs de rap que es realitza al buc d’assaig, en el qual es va analitzar el tema del llenguatge relacionat amb les actituds masclistes. El grup es va engrescar en participar en aquest concurs per tal de donar un rol positiu als ‘raperos’, ja que ells mateixos en són els protagonistes i per fer arribar als joves un missatge en el seu llenguatge i a través de la música.

Així, juntament amb altres joves voluntaris, es va enregistrar un espot de 30 segons que llença el missatge de “No és no” i que “Ningú és propietat de ningú” a partir de la cançó i música realitzades per Víctor Morillas Ilych. El concurs era obert a participants de tot Catalunya i s’hi van presentar un total de 33 treballs. El que va presentar l’Oficina Jove de l’Alt Empordà va rebre el primer premi, consistent en un diploma, 500 euros en metàl·lic i la difusió de l’espot a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials.

Al llarg d’aquesta setmana es difondrà l’espot definitiu, amb els logos, crèdits i l’esment al premi, per tal de donar-lo a conèixer públicament. Cal recordar que aquest any la mateixa Oficina Jove va rebre un altre premi per una producció audiovisual sobre el micromasclisme, en aquest cas reconeguda per una associació d’Amics de la Unesco del País Basc.