Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
15
Gener
2018

Programació Jove 2018


L'Oficina Jove de l'Alt Empordà programa una cinquantena de cursos i activitats per al primer semestre de l'any
L'Oficina Jove Alt Empordà-Figueres organitza una cinquantena de cursos, tallers i activitats per al primer semestre de l'any. La programació de les activitats, la majoria de les quals adreçades als joves que cursen ESO, Batxillerat o cicles formatius, s'han recollit en una nova edició de la guia que en format llibret es repartirà per diferents instituts i municipis de la comarca. Les activitats s'organitzen en diversos apartats que inclouen: cursos i tallers, que es realitzen de dimarts a dissabte, activitats de cap de setmana, esdeveniments, formacions i serveis d'informació.
En primer lloc els cursos i tallers plantegen una àmplia varietat de propostes, els dimarts s'oferiran tallers de rock guitar, de màgia o de caixó flamenc. Els dimecres en canvi es mantindrà la proposta Esquerda Digital, on els més joves orientaran als més grans en la utilització de twitter, facebook, gmail i altres plataformes digitals d'actualitat. També aquest serà el dia dedicat a la dansa i amb estils com contemporània fusió, afrofusió i zumba. El dijous es podrà aprofitar l'espai habilitat per fer els deures, utilitzar els ordinadors o els jocs de taula que disposa l'Oficina Jove. També s'oferirà un taller de realització de vídeo amb càmera rèflex i un taller de dibuix manga.
Cal fer una especial referència al taller de feminisme i autodefensa, una proposta plantejada arrel de l'actualitat política i social en l'àmbit internacional i amb la intenció de donar resposta a una demanda notòria entre diferents col·lectius joves de la comarca. Aquest taller de quatre sessions anirà encarat a oferir un espai de confort per a dones i persones transsexuals, amb l'objectiu de compartir recursos i empoderar a les joves per eradicar les violències masclistes quotidianes, potenciar el suport mutu i afavorir el treball col·lectiu.
Per altra banda, els divendres estaran dedicats als jocs de rol, per als més imaginatius, i al taller Travel in English, pels qui vulguin millorar l'idioma i els recursos per viatjar. Finalment, els dissabtes seran de teatre i de dansa interpretativa, modalitats que arriben amb força i que pretenen assolir objectius ambiciosos amb dues representacions finals d'alta qualitat.
Els caps de setmana mantindran les propostes estrella: xerrades informatives de temàtica més general, formacions específiques, esports i sortides. A tall d'exemple podem destacar-ne la sortida per anar a veure el partit de bàsquet Barça - Madrid (23 de febrer), la jornada de mobilitat internacional (10 de març), el taller d'emocions #Fem Xarxa (7 d'abril), el matinal de tennis taula (14 d'abril), la xerrada millora el so al local d'assaig (19 de maig), el Dia de l'orgull freak (26 de maig) o l'Encomarca't (30 de juny i 1 de juliol) que consisteix en un intercanvi juvenil a la Noguera. Aquest intercanvi, com a projecte innovador del 2018, amb l'objectiu de facilitar la coneixença entre joves de diferents comarques, pretén oferir un espai entre joves d'entitats de la comarca per tal de fer conèixer realitats de les diferents bandes i promoure sinergies.
 
ALTRES SERVEIS I FORMACIONS
Com a novetat, l'Oficina Jove disposarà d'una persona que ajudarà als joves amb les seves tasques d'estudis de dimarts a divendres, i es continuarà oferint els diferents espais per a facilitar-los la feina. De manera paral·lela s'han programat altres esdeveniments que tindran lloc al llarg del semestre, tals com el dia de la dona (8 de març) el Cilce Infosex (17 de març, 21 d'abril i 12 de maig) el concurs de fotos de Sant Jordi (23 d'abril), el torneig 3x3 de bàsquet (1 de maig) l'estrena del grup de teatre Oficina Jove (18, 19 i 20 de maig), la Setmana d'Acció Musical (del 18 al 23 de juny) o el Casal Jove i la Brigada Jove, que tindran lloc al juliol.
El servei InfoSex i com a novetat del 2018, pretén oferir diferents serveis orientats als joves i adolescents, informació de qualitat entorn a la sexualitat, a través de píndoles informatives, atencions personalitzades, i els vermuts de sexualitat, per a parlar de manera oberta i sense tabús sobre tots aquells aspectes que es vulguin tractar.
A més, aquesta nova programació conté un apartat dedicat a les formacions, on s'inclouen la formació de l'Okup'Alt 2018, els cursos de premonitor i monitor de lleure, i el curs d'informador turístic en francès. Aquest curs anirà dirigit a persones beneficiàries del programa de Garantia Juvenil, i durarà un mes, per tal de formar a joves que vulguin treballar d'informadors turístics, iniciar-se en l'àmbit turístic o bé simplement millorar el francès.
Des de l'Oficina Jove de l'Alt Empordà - Figueres es continuarà oferint assessorament i informació per als joves que tinguin dubtes en àmbits formatius, laborals, d'oci o salut. Així mateix s'incidirà de forma molt especial en el Programa de Garantia Juvenil i es mantindrà l'aula d'estudi del Punt UOC. El buc d'assaig estarà a disposició dels usuaris amb l'afegit que aquest any podran comptar amb un Home Studio, que possibilitarà la l'enregistrament de maquetes pels grups que ho desitgin.
Pel que fa a l'àmbit de salut la novetat més destacable és l'atenció personalitzada que oferiran les llevadores de l'ASSIR i la sexòloga de l'Oficina Jove pels que busquin respostes sobre sexe i sexualitat. Un any més, es mantindrà el telecentre així com també el servei d'alberg d'entitats, a banda de poder sol·licitar informació sobre el Servei de Voluntariat Europeu (SVE) quan es desitgi. Per consultar la guia informativa online: https://goo.gl/RszW2J

  7
  Maig
  2019

  L'activitat constarà de dues sessions que tindran lloc els dies 7 i 14 de maig a l'Oficina Jove de 10h a 13h

  12
  Abril
  2019

  Finalitza la campanya Okup'Alt 2019 amb l'objectiu de doblar l'oferta formativa de cares al 2020

  9
  Abril
  2019

  L'Hora Okup'Alt reuneix els joves participants en el projecte amb els representants de vuit empreses de la comarca

  12
  Març
  2019

  El Consell Comarcal ha format una dotzena d'agents joves de salut, en una nova convocatòria del curs

  1
  Març
  2019

  L'artista figuerenc conegut com a Fat Gringo presenta la seva obra a l'Oficina Jove

  1
  Febrer
  2019

  L'Oficina Jove incorpora quatre cursos de formació laboral entre la seva oferta d'activitats per al 2019

  21
  Gener
  2019

  35 joves de l'Alt Empordà rebran formació en oficis i faran pràctiques a 27 municipis

  2
  Gener
  2019

  2 referents d'ocupació juvenil donaran servei als joves de l'Alt Empordà

  12
  Novembre
  2018

  L’associació catalana de professionals de polítiques de joventut (AcPpJ) reconeix el projecte Okup’Alt com a bona pràctica en l'àmbit de la joventut.

  1
  Octubre
  2018

  El Consell contracta un total de vuit joves per realitzar les pràctiques tècniques a l'administració comarcal

  26
  Setembre
  2018

  9a edició del Okup'Alt, programa de formació professionalitzadora per a joves de 16 a 24 anys que vulguin aprendre un ofici i trobar feina.

  4
  Setembre
  2018

  L’Alt Empordà rep els joves en la segona trobada de l’Encomarca’t

  17
  Agost
  2018

  Divendres que ve 24 d'agost arriba la festa dels casals de la comarca!

  18
  Juliol
  2018

  El nou espectacle del grup de Dansa Interpretativa de l'Oficina Jove

  2
  Juliol
  2018

  Una trentena de joves participen en l'Encomarca't, un intercanvi juvenil entre la Noguera i l'Alt Empordà

  22
  Juny
  2018

  Joventut celebra el dia de la música amb el «Buc al Carrer»

  7
  Juny
  2018

  Una desena de joves finalitzen el curs d'informador turístic en llengua francesa

  28
  Maig
  2018

  Joves de l’Alt Empordà i de la Catalunya Nord participen en un intercanvi per analitzar la salut preventiva

  20
  Maig
  2018

  L’activitat a l'Espai Creatiu segueix imparable i arriba als 150 participants per setmana!

  1
  Maig
  2018

  L'Oficina Jove de l'Alt Empordà rep un premi de l'Institut Català per la Pau per un videoclip

  20
  Abril
  2018

  35 joves reben els diplomes de participació en el programa Okup'Alt 2018

  20
  Març
  2018

  Nou curs de formació ocupacional per joves que vulguin treballar aquest estiu

  15
  Març
  2018

  S’INAUGURA UN NOU ESPAI D’EXPOSICIÓ I D’ENREGISTRAMENT DE MAQUETES PER A JOVES

  13
  Març
  2018

  El Consell crea l'Info-sex, una iniciativa que promou la salut i l'educació psicoafectiva i sexual en els adolescents

  5
  Març
  2018

  Ja esta disponible l'Espai de Suport Educatiu per als joves de secundaria

  28
  Febrer
  2018

  Els consells de l'Alt Empordà i de la Noguera promouen un intercanvi per compartir les problemàtiques dels joves a les dues comarques

  15
  Febrer
  2018

  L'Oficina Jove de l'Alt Empordà posa en marxa un espai educatiu de suport per a alumnes de secundària

  29
  Gener
  2018

  35 joves de l'Alt Empordà rebran formació en oficis i faran pràctiques a 27 municipis dins del programa Okup'Alt 2018

  16
  Desembre
  2017

  Cursos intensius de monitors i directors de lleure a Figueres i a Llançà

  1
  Desembre
  2017

  Una trentena de joves van actuar a la ciutat de Figueres pel Dia Mundial contra la Sida.

  27
  Novembre
  2017

  7a edició del Okup'Alt, programa de formació professionalitzadora gratuïta dirigida a joves de 16 a 24 anys que vulguin aprendre un ofici i cercar feina.

  31
  Octubre
  2017

  8a edició de la trobada d'entitats juvenils de l'Alt Empordà a la Rambla de Figueres

  23
  Octubre
  2017

  300 joves de l'Alt Empordà vam passar-nos ho de por celebrant el Halloween!

  12
  Setembre
  2017

  L'Àrea de Joventut del Consell Comarcal ha estat seleccionada per fer una visita d'estudis a Finlàndia

  28
  Agost
  2017

  Més de 1200 participants a la 18a Trobada de casals de l'Alt Empordà

  31
  Juliol
  2017

  El projecte comunitari de la Brigada Jove 2017

  9
  Maig
  2017

  Estudi sobre la Realitat Juvenil a l'Alt Empordà

  2
  Maig
  2017

  Adolescents.cat va portar la festa a l'Embarraca't 2017

  27
  Abril
  2017

  31 joves han obtingut el seu diploma al finalitzar amb èxit la seva formació

  18
  Març
  2017

  L'Oficina Jove de l'Alt Empordà recull el primer premi del III Concurs Nacional de Curtmetratges de Seguretat Vial organitzat per l'associació Stop Accidentes

  4
  Març
  2017

  L'Oficina Jove de l'Alt Empordà rep el 1r premi del Concurs de Curtmetratges de Seguretat Vial

  1
  Març
  2017

  Del 7 al 11 de març vine a l'Oficina Jove de l'Alt Empordà a informar-te de les diferents opcions d'anar a l'estranger.

  20
  Febrer
  2017

  L'Oficina Jove de l'Alt Empordà programa una quarantena de cursos i activitats per al primer semestre de l'any

  13
  Febrer
  2017

  35 joves de l'Alt Empordà rebran formació en oficis i faran pràctiques a 24 municipis dins del programa Okup'Alt 2017

  24
  Gener
  2017

  El Consell Comarcal ha impulsat dues taules per tal d'analitzar les diferents problemàtiques juvenils a l'Alt Emordà, la Taula Interinstitucional per la Formació i l'Ocupació Juvenil i la Taula Comarcal de regidors i tècnics de Joventut

  20
  Desembre
  2016

  L'Oficina Jove de l'Alt Empordà guanya el primer premi del V concurs d'espots contra la violència masclista

  13
  Desembre
  2016

  Activitats per a joves als municipis de la comarca

  1
  Desembre
  2016

  Termini per a presentar la sol·licitud d'inscripció fins el 19 de desembre

  15
  Novembre
  2016

  El Consell va oferir una xerrada informativa a les entitats empordaneses per explicar el nou decret que regula les activitats de lleure

  9
  Novembre
  2016

  Vilamalla va acollir la festa de les entitats comarcals!

  6
  Octubre
  2016

  Programa una trentena de cursos i activitats per al darrer trimestre de l'any

  14
  Setembre
  2016

  Ja tenim aquí el recull d'imatges de la 17a Trobada de Casals de l'Alt Empordà

  26
  Agost
  2016

  Com cada any, per celebrar el final de la temporada d’activitats d’estiu, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà organitza la trobada des casals de la comarca, en el que s’ha considerat des de fa anys la festa de l’estiu dins del mon del lleure.

  18
  Juliol
  2016

  El Consell Comarcal signa un conveni amb la Fundació bancària "la Caixa" per promocionar l'ocupació juvenil

  14
  Juny
  2016

  L’Oficina Jove de l’Alt Empordà organitza per segon any la Setmana d’Acció Musical entorn al Dia Internacional de la Música. Aquesta iniciativa ha estat impulsada per l’Espai Jove Creatiu Buc d’Assaig que amb un any de vida alberga a diferent grups de mús

  10
  Maig
  2016

  Més de 400 joves de la comarca aprenen hàbits saludables i de comportament alimentari

  28
  Abril
  2016

  La campanya Okup'Alt 2016 finalitza amb el lliurament de diplomes als 31 joves que hi han participat