Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
2
Juliol
2018

Encomarca't 2018 - 1a part


Una trentena de joves participen en l'Encomarca't, un intercanvi juvenil entre la Noguera i l'Alt Empordà
Una trentena de joves d’entre 14 i 18 anys van participar el passat cap de setmana en la primera edició de l’Encomarca’t, una trobada entre adolescents de la Noguera i l’Alt Empordà organitzada per les Oficines Joves dels consells comarcals respectius, amb el suport de la Direcció General de Joventut i les coordinadores territorials de Joventut de Lleida i Girona.
Els joves es van trobar dissabte a Penelles, el punt de sortida de tot un seguit d’activitats que van finalitzar l’endemà a Camarasa i que continuaran el cap de setmana de l’1 i 2 de setembre a l’Alt Empordà. El projecte, que vol servir d’intercanvi d’experiències i coneixements entre els joves i els tècnics de Joventut de les dues comarques per compartir les problemàtiques juvenils, també vol convertir els joves participants en amfitrions de la seva comarca per donar-la a conèixer als de l’altra.
La intenció passa per donar continuïtat a l’Encomarca’t, creant sinergies en l’àmbit juvenil, tècnic i polític, després d’avaluar les necessitats i les inquietuds dels joves i professionals de les dues comarques participants. Un dels objectius del projecte és crear una plataforma que serveixi d’intercanvi i cooperació a les entitats juvenils i els joves per trobar solucions a necessitats comunes, però també potenciar l’intercanvi cultural, personal i lúdic entre els joves a través de l’oci, el lleure i el descobriment del territori.
El programa d’activitats de la primera edició de l’Encomarca’t a la Noguera, escollit després d’un procés participatiu dut a terme entre els joves de la comarca, va arrencar dissabte a l’ajuntament de Penelles amb la recepció institucional per part de les autoritats, encapçalades per la presidenta del consell comarcal de la Noguera, Concep Cañadell, acompanyada de la vicepresidenta, Sònia Valero, i de l’alcalde de Penelles, Eloi Bergós. Tant Cañadell com Valero van subratllar que la iniciativa “vol ser una eina més per donar resposta a les demandes del jovent, amb l’afegit d’un component lúdic”.
Un cop fet el primer contacte i canvi d’impressions entre els joves de les dues comarques es va procedir a realitzar una visita pels murals del Gar-Gar Festival de Penelles. Les activitats van continuar, a la tarda, a Sant Llorenç de Montgai, amb l’organització d’un espai de debat i reflexió per tractar conflictes i necessitats dels joves de les dues comarques, com ara l’accés a més serveis i la dificultat de la mobilitat. Posteriorment van visitar el Centre d’Interpretació de la Prehistòria i van acabar el dia a Àger, on feren nit i visitaren el Centre d’Observació de l’Univers (COU). Diumenge al matí es va realitzar una excursió a la Cova del Tabac (Camarasa) i la jornada va finalitzar a la zona de bany del riu Segre del municipi coneguda com la platgeta.
La segona part de la primera edició de l’Encomarca’t es desenvoluparà els dies 1 i 2 de setembre a l’Alt Empordà, on els joves de la nostra comarca els tocarà fer de guies als de la Noguera. El retrobament es durà a terme a Figueres, per posteriorment fer una visita en barca al castell de Sant Ferran. Les activitats continuaran amb una visita als Aiguamolls de l’Empordà i, de cara a la nit, els joves assistiran al festival Acústica de Figueres. L’endemà es desplaçaran a la platja de Sant Martí d’Empúries i acabaran amb una visita a les ruïnes d’Empúries.