Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
9
Setembre
2020

Curs d’auxiliar de construcció


El Consell Comarcal coordina una nova formació pensada per als joves de la comarca

L’àrea de joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, la Fundació Oscobe i la Unió d’Empresaris de la Construcció, sumen esforços per a oferir una formació en Auxiliar de Construcció a la comarca.

Aquesta formació consisteix en un Programa Incorpora de «La Caixa», finançat per l’obra social «La Caixa». La part de formació i execució del programa la imparteix la Fundació Oscobe, les empreses en les quals es farà la part pràctica estan afiliades a la Unió d’empresaris de la Construcció i el Consell Comarcal s’encarregarà de gestionar la major part de la difusió i de la cessió dels espais de l’Oficina Jove de l’Alt Empordà per executar la formació.

L’objectiu d’aquesta formació és poder oferir programes per a persones aturades que surtin una mica de les formacions més habituals, hostaleria i atenció al client. Donant així valor a altres professions existents a la Comarca que també generen ocupació.

El curs compta amb 12 places i s’ha de ser major d’edat per a poder-lo cursar. No hi ha limitació d’edat però els joves de 18 a 29 anys seran preferents a l’hora de fer la selecció. El programa, que tindrà una durada de 2 mesos, de mitjans de setembre a mitjans de novembre, consisteix en 100h de formació en competències transversals, impartides per la Fundació Oscobe, 20h de formació en Prevenció de Riscos Laborals, impartides per la Unió d’Empresaris de la Construcció, i 150h de pràctiques i formació tècnica a l’empresa. Així doncs, la formació professional va a càrrec de l’empresa i s’intentarà que aquestes encaixin el màxim possible amb els objectius laborals dels i les participants, alhora que se’ls pugui valorar com a futurs treballadors/res de l’empresa.

En aquests moments ja s’han iniciat les entrevistes de selecció, i qualsevol persona que en tingui interès, pot trucar a l’Oficina Jove de l’Alt Empordà (972 67 37 28) per a demanar informació. El dia 15 de setembre s’acaba el període d’inscripció.