Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
4
Novembre
2022

#FemSalut 2022-23


La llibreta interectiva d’informació d’hàbits saludables pels joves de l’Alt Empordà

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha presentat, en roda de premsa celebrada aquest dimecres a l’institut de Castelló d’Empúries, la llibreta Fem Salut. L’objectiu d’aquesta llibreta és que cada jove adquireixi la informació necessària per prendre les millors decisions per la seva salut. També es vol empoderar als joves per tal que puguin fer un acompanyament a companys o companyes que es trobin en situacions de risc o vulnerabilitat.

La llibreta Fem Salut compta amb separadors que aglutinen diferents temes sobre salut a tenir en compte. Es complementa amb un enllaç a la web empordajove.cat on s’amplia informació de cada tema i es detallen serveis i recursos on accedir en cas necessari. Tot plegat, mitjançant uns vídeos explicatius i amb informació escrita complementària.

La llibreta i els seus recursos estan pensats per a ser presentats als alumnes de 3r d’ESO de tots els instituts de la comarca per mitjà d’una dinàmica que ajudarà als joves a descobrir tots els seus continguts. Alhora, donarà eines als tutors per a continuar treballant a l’aula el concepte d’hàbits saludables i la captació de les persones joves. En total rebran aquesta llibreta uns 1.700 alumnes.

Els temes que es tracten dins de la llibreta són: hàbits saludables, gestió emocional, sexualitat i afectivitat, violència masclista, autoimatge i trastorns de la conducta alimentària, nutrició, esports, primers auxilis, alcohol, drogues i altres substàncies, i les addiccions a les TIC.

El vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Josep Maria Bernils, ha remarcat la importància d’aquestes llibretes de salut per treballar aquests temes des de l’adolescència, ja que “creiem que ajuda a prevenir molts problemes que poden sorgir en el futur”.

Segons el cap d’Àrea de Joventut del Consell Comarcal, Joan Salellas, quan un professional intenta explicar aquests consells a un jove, “moltes vegades no acaba de transmetre’s”. “Per això aquestes llibretes volen formar directament als joves, perquè es puguin ajudar entre ells”, assegura.

La primera tinent d’alcaldia i regidora d’ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, Anna Massot, ha destacat l’adhesió que té el municipi a la Taula Comarcal de Joventut, on es treballen moltes temàtiques com la llibreta de salut. “Unint esforços entre administracions surten projectes que poden ajudar a tothom”, afirma la regidora.

El regidor de joventut de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, Jaume Mach, ha remarcat la importància de la dimensió d’aquest projecte, i ha reivindicat la facilitat d’accés que té. “Té un gran avantatge, i és que amb aquesta llibreta hi pots resoldre dubtes que potser davant un doctor et faria més vergonya preguntar”, diu.
La llibreta Fem Salut té els seus orígens des de fa més de 20 anys, però any rere any s’ha anat reformulant i adaptant-se a les noves necessitats dels nous temps.