Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
28
Maig
2018

Intercanvi Jove Transfronterer!


Joves de l’Alt Empordà i de la Catalunya Nord participen en un intercanvi per analitzar la salut preventiva

L’acció forma part d’un projecte executat a través del fons FEDER
L’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal de l’Alt Empordà forma part del partenariat del projecte PROSPECTSASO – Prospectiva transfronterera sanitària i social, liderat per la Universitat de Perpinyà, que compta amb el 65% de finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

En aquest projecte transfronterer s’apleguen diferents institucions d’una banda i l’altre per realitzar una recerca i intervenció en l’àmbit de la infància, joventut i adolescència. En concret els socis del projecte són la Universitat de Perpinyà Vila Domitia, Institut Régional du Travail Social, Universitat de Girona, Universitat de Barcelona, Consell Comarca de l’Alt Empordà. Association Joseph Sauvy, Pôle Institut Saint Simon i Erasme.

L’àrea de joventut del CCAE col·labora en el projecte i porta a terme una acció centrada en el treball en la salut preventiva amb joves. Aquesta problemàtica s’està treballant a nivell transfronterer entre professionals per compartir informació i coneixement sobre recursos i serveis i avançar en possibles intervencions i accions conjuntes. Des de l’inici del projecte s’han portat a terme diferents activitats de coneixement i intercanvi amb professionals de joventut i de la salut de les dues vessants de la frontera.

Aquest 2018 ha tingut lloc un intercanvi entre joves de l’Oficina Jove de Figueres/Alt Empordà i joves de l’École Régionale de la 2eme Chance de Perpinyà amb l’objectiu de treballar la prevenció en salut i la pràctica esportiva com a bon hàbit saludable. La primera trobada va tenir lloc el passat dia 27 d’abril a Tautavel, on els joves van poder gaudir de l’entorn plegats i practicar l’escalada i fer una visita cultural al Museu de Tautavel, Centre Europeu de Prehistòria. En una segona activitat, el dia 11 de maig es va fer una visita d’estudi a Perpinyà i una gimcana urbana saludable.

L’intercanvi ha finalitzat aquest divendres, on els dos grups de joves van poder practicar diferents esports nàutics al GEN de Roses, i es va fer la cloenda i valoració de l’activitat per part dels participants.


  12
  Novembre
  2018

  L’associació catalana de professionals de polítiques de joventut (AcPpJ) reconeix el projecte Okup’Alt com a bona pràctica en l'àmbit de la joventut.

  1
  Octubre
  2018

  El Consell contracta un total de vuit joves per realitzar les pràctiques tècniques a l'administració comarcal

  26
  Setembre
  2018

  9a edició del Okup'Alt, programa de formació professionalitzadora per a joves de 16 a 24 anys que vulguin aprendre un ofici i trobar feina.

  4
  Setembre
  2018

  L’Alt Empordà rep els joves en la segona trobada de l’Encomarca’t

  17
  Agost
  2018

  Divendres que ve 24 d'agost arriba la festa dels casals de la comarca!