Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
2
Octubre
2023

Arriba la "Lutoteca Jove" itinerant


Un nou recurs pels adolescents de l'Alt Empordà

Aquest 2 d’octubre iniciem la ludoteca jove itinerant per a la l’Alt Empordà, un iniciativa recollida en el programa “temps per cures Catalunya 2021-2024”, impulsada conjuntament per l’àrea de Joventut i inclusió del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Amb aquest programa es busca alliberar temps per a les famílies, donar suport i reforçar els serveis de cures al territori català.

La ludoteca jove té com objectius oferir recursos i activitats a adolescents de 12 a 16 anys d’edat, a diversos municipis de l’Alt Empordà, centrant-se en els pobles que tenen un nombre reduït d’habitants ja que compten amb menys recursos fet que els hi dificulta l’accés. Així com desenvolupar la creativitat i potenciar el treball en equip a través del joc, dinàmiques, gimcanes, tallers i altres. Un altre punt a favor és el de donar un espai segur al col·lectiu de joves per a poder treballar de forma lúdica valors com la solidaritat, tolerància, respecte i responsabilitat.

Amb la coordinació de les tècniques compartides de joventut del Consell Comarcal, passarem per una vintena de pobles de la comarca, adaptant-nos a les necessitats del joves. Dintre del catàleg de serveis i activitats de la ludoteca joves hi ha dinàmiques diverses, gimcanes pels pobles, tallers, jocs de taula, torneigs amb la ps5 i d’altres.

​Amb tot la ludoteca jove és una caixa plena de recursos per fomentar la participació juvenil, alliberar temps a les famílies i oferir un espai segur el col·lectiu dels joves.