Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
29
Setembre
2022

Presentació de la Programació Jove de Tardor


La presentació ha tingut lloc al Institut Cendrassos de Figueres

L'Oficina Jove ha presentat la programació jove de la temporada de tardor 2022. S'hi poden trobar cursos, tallers, xerrades, exposicions, esdeveniments, sortides, torneigs... amb l'objectiu de que les joves de la ciutat coneguin el ventall d'activitats que hi poden realitzar. La presentació ha tingut lloc a l'Institut Cendrassos ja que des del servei de Joventut de l'Ajuntament i del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, s'estan visitant tots els centres de secundària per apropar la guia als joves. En la presentació hi han assistit l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, el regidor d'Educació, Josep Alegrí, el conseller Comarcal Josep Maria Bernils i el cap de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal, Joan Salellas.

 A banda, també s'han donat a conèixer els diferents serveis que ofereix l'Oficina Jove:

 Assessorament i informació

  • Espai de suport educatiu
  • Servei de mobilitat internacional
  • Servei d’acompanyament al tràmit de beques
  • Servei de salut
    • Exposicions, tallers i campanyes: es realitzen periòdicament exposicions i tallers relacionats en diferents àmbits de la salut i els hàbits. També es fan campanyes de prevenció i conscienciació.
    • La Taula Interinstitucional de Salut Juvenil (TISJ): és l’òrgan de representació i participació de les diferents entitats i professionals que treballen en l’àmbit de la salut juvenil a l’Alt Empordà. Hi participen més de 40 professionals i agents de salut en representació d’una vintena d’entitats. Seran dues Taules de salut a l’any on es pretendrà generar debat i afavorir i generar treball en xarxa.
    • Joves per la Transformació Social (JxTS): la intenció és capacitar els joves per a que esdevinguin persones crítiques en un món cada dia més complex. Es facilitarà espais de formació i debat on s’aprofundiarà en els interessos dels joves i es dotarà d’eines i recursos per empoderar-se com a joves.