Notícies

Estigues informat de totes les novetats del món jove.
8
Maig
2023

L'OkupAlt 2023 conclou amb èxit


Es tanca la tretzena edició amb 23 joves formats i 5 contractacions

El servei de formació ocupacional que organitza l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’OkupAlt, ha posat punt final a la seva tretzena edició amb les tradicionals entregues de diplomes i “L’Hora OkupAlt”, unes entrevistes “Speed Dating” de tres minuts de durada amb els responsables de Recursos Humans d'11 empreses de la comarca, com són Transgourmet, Txots, Friolisa, Grupo Escudero, Sersall, Carrefour, Rocktail, Fundació Altem, Jardineria Solé, Associació de Càmpings Sant Pere i el Grup Tramuntana.


Al llarg d’aquest curs, que ha tingut tres mesos de durada, els joves han pogut triar formar-se en els oficis de brigada o jardineria, duent a terme activitats de desbrossament, de poda, de pintura o de rehabilitació de parets, entre d’altres. Les tasques de manteniment de brigada s’han dut a terme al municipi de l’Escala, i les de treball forestal i jardineria han sigut itinerants arribant a 20 municipis de la comarca. Aquesta formació té una doble virtut, per un costat els joves van aprenent l'ofici de forma totalment pràctica amb l'ajuda d'un professional, i per l'altre el municipi que col·labora amb la formació veu com millora el seu entorn gràcies a les tasques d'arranjament que realitzen els joves.


Paral·lelament a les tasques pràctiques, els 23 joves que han fet el curs també han dut a terme una formació ocupacional, amb tallers de preparació d’entrevistes, formacions en riscos laborals, elaboració de currículums i xerrades sobre emprenedoria i coaching, entre d’altres. Així com un treball personalitzat per part dels educadors del curs, per motivar-los i treballar les habilitats personals.

 

Pel que fa al darrer dia, els participants van rebre la benvinguda de la mà del vicepresident i conseller de Joventut, Alfons Vila, que va agrair a les empreses i als municipis que s’han implicat en el projecte, i els va adreçar unes paraules als joves, assegurant-los que “des de Joventut seguirem treballant pel vostre futur i sempre trobareu la porta oberta per donar-vos un cop de mà”.


Els 23 joves inscrits són resultat d’un procés de selecció dels més de 70 joves que es van inscriure. Dels participants, cinc ja van acabar el curs formatiu amb una feina, fet que des del Consell Comarca es valora de forma molt positiva.